Ball-apportering er noe av det morsomste Doffen vet om. Han kan holde på i timevis uansett vær, vind og hva matmor vil.


Doffen vet å passe sin egen komfort. Ingenting skal overlates til tilfeldighetene når han leter etter sted å hvile. Dette bildet kalte jeg for "Prinsen på erten."  
 

 

Doffen
(06.11.2001 - 23.11.2009)

Doffen døde i mine armer den 23. november 2009. Nedenfor kan du lese hvordan han var - gullgutten min.

Doffen heter egentlig Resinous Cool Water. Han er i besittelse av mange titler, utstillingschampion både her og der (for å være konkret: Norsk, dansk, svensk, finsk og internasjonal).

Doffen er på mange måter en typisk representant for rasen:

  • Forholdsvis lydig (når han vil).
  • Har egne meninger og vet å uttrykke dem (ja, la oss si at han kan være sta).
  • Han forholder seg nokså skeptisk til fremmede og varsler om inntrengere (enten det er snakk om hus, bil eller kontor, alt skal passes på), men han vet å stoppe når han ser at matmor har overtatt ansvaret.
  • Utholdelig (kan løpe etter ball i timevis eller gå lange turer i skogen).
  • Veldig hengiven og er lykkeligst om den får være med overalt. Bokstavelig talt, også på stedene hvor man helst vil være alene. Pakker jeg koffert for en tur, tar det ikke lenge før Doffen sitter klar i den for å ikke bli glemt hjemme.
  • Utspekulert - han vet å bruke de små grå og vet nøyaktig hvordan han skal få meg til å gjøre det han vil (det siste er nok heller et tegn på mine svakheter og hans evne til å utnytte dem).
  • Elsker å sysselsette seg med hjernetrim, enten det er snakk om søk, spor eller dreping av pappesker med ballen gjemt inni dem.
  • Elsker å utforske, men er ikke så veldig begeistret for storbyens gleder (buss, trikk og liknende bråkete ting kan han leve uten).
  • Elsker å være med på tur hvor som helst og det aller beste er å besøke "bestemor" i Tsjekkia. Doffen er en erfaren flyger og sjarmerer som regel alle flyvertinner ombord.

MEN: I motsetning til de fleste ceskyer er Doffen ikke et matvrak. Derav antakelig den passe nonchalante lydigheten Doffen har tilegnet seg - matglade hunder er lettere å trene (prøver i hvertfall jeg å overbevise meg om).

Uansett, Doffen er - i likhet med de fleste hunder - verdens beste hund. Høyt elsket av sin stolte matmor.

(c) Stepanka Horakova
Krimkrams